Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър.

...
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър.
Коментари Харесай

Ужас на Южния плаж в Несебър! Спасители предотвратиха голяма трагедия!

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат " червен байрак ", който не разрешава влизането в морската вода поради неприятно време и бурни талази.

Мъж и жена са влезнали в неспокойното море, макар аления забранителен байрак. Минути по-късно туристите, стартират да се давят. По това време на вишките не е имало спасители, поради завършилият им работен ден. Служител от школата по сърф, разположена на плажа забелязал бедстващите в морето и влязъл с плавателен съд да ги избавя. Огромните талази обаче повличат и него във вътрешността в морето.

За благополучие тъкмо в този миг няколко от спасителите, които живеят наоколо, излезли след работа да се видят на едно от плажните заведения и видели групата давещи се. Те са реагирали стремително и започнали рискована избавителна интервенция. Повикали свои сътрудници на помощ, които пристигнали с съоръжение.

В продължение на повече от 30 минути осем плажни спасители са се борели с големите талази, с цел да доближат и измъкнат на брега тримата давещи се. Използвали са въжета, с които са се придържали, с цел да обезопасят избавителната интервенция и да не се стигне до по-голяма покруса.

Първо са съумели да стигнат до дамата и са я извадили на брега, а по-късно са измъкнали и двамата мъже. 

" Спасителите са работили освен професионално и незабавно, само че на първо място са показали огромна човещина и храброст, хвърляйки се в морето по време когато не са на работа и нямат никакви служебни отговорности. В случая туристите са имали шанс, че момчетата са били инцидентно на плажа и са ги забелязали ", съобщи концесионерът на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов. Той прикани отново всички летуващи да съблюдават флаговата сигнализация.

" Всеки, който нарушава разпоредбите слага в огромен риск освен личния си живот, но и този на спасителите. Недопустимо е да се влиза в морето при неприятно време и вдигнат " червен байрак ", както и след 18.00 часа, когато завършва работното време на спасителите ", предизвести за следващ път концесионерът и уточни, че при бурно море къпането е извънредно рисково.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР